Hubertovské slávnosti dnes navštívilo viac ako 700 ľudí

28.09.2008 Stará Ľubovňa

Stará Ľubovňa/Prešov 28. septembra (TASR) – Viac ako 700 návštevníkov sa dnes zúčastnilo na Hubertovských slávnostiach, ktoré sa konajú v skanzene ľudovej architektúry pod hradom v Starej Ľubovni.
Podujatie sa začalo slávnostnou svätou omšou, ktorá bola venovaná patrónovi poľovníkov sv. Hubertovi.
V rámci akcie pripravili organizátori z regionálnych poľovníckych združení program, v ktorom sa predstavili chovatelia poľovných psov, sokoliari, ale aj trubadúri. Deti i dospelí sa mohli zapojiť do súťaží vo vábení zveri a v streľbe zo vzduchovky. Návštevníci si mali možnosť prezrieť aj výstavu poľovníckych trofejí inštalovanú priamo v objekte skanzenu. Najatraktívnejšou časťou dnešného programu bol podľa správcu hradu Ľubovňa Dalibora Mikulíka slávnostný sprievod poľovníkov s uloveným jeleňom, ktorý sa v sprievode dychovej hudby presúval od hlavného pódia k objektu poľovníckej hájovne, kde program pokračoval ochutnávkou špecialít z diviny.
\"Naše podujatie sa koná v rámci 17. ročníka staroľubovnianskeho jarmoku, preto sme očakávali, že k nám zavíta pomerne veľa ľudí. Nazdávam sa, že na záver sezóny sa nám podarilo v spolupráci s mestom pripraviť zaujímavé podujatie a spríjemniť víkend nielen obyvateľom nášho mesta, ale aj zahraničným návštevníkom. Tohtoročnú sezónu môžeme označiť za jednu z najúspešnejších. Od začiatku roka navštívilo náš hrad a skanzen takmer 140.000 ľudí, \" konštatoval Dalibor Mikulík.
V rámci série programov Návrat k šľachtickým tradíciám sa už od piatka konal v priestoroch hradu IV. ročník medzinárodného šachového turnaja grófa Jána Zamoyského. Patronát nad týmto podujatím, ktorého sa zúčastnilo viac ako 70 šachistov zo Slovenska, Bulharska, Ukrajiny, Poľska a Českej republiky, prevzal syn posledného súkromného majiteľa hradu Ľubovňa a príslušník španielskeho kráľovského dvora Jozef Zamoyský.
Turistická sezóna sa na staroľubovnianskom hrade oficiálne končí v pondelok 29. septembra o 16. hodine slávnostnou liturgiou v hradnej kaplnke sv. Michala Archanjela.
 

Vyberte región